DİJİTAL BASKI BOYALARI ÇEŞİTLERİ VE KULLANIM ALANLARI

Anasayfa / Duyurular / DİJİTAL BASKI BOYALARI ÇEŞİTLERİ VE KULLANIM ALANLARI

DİJİTAL BASKI BOYALARI ÇEŞİTLERİ VE KULLANIM ALANLARI

ÇEŞİTLER: Süblime,Dispers,Pigment,Reaktif,Acid,Solvent,Ecosolvent olmak üzere 7 çeşit olarak sınıflandırılabilir.

Kullanım Alanları;

SUBLİME BOYALAR; Tekstil kağıt baskı makinelerinde polyester bazlı kumaşlarda kullanılmak üzere geliştirilmiş boyalardır. Transfer kağıdı üzerine sublime yani transfer işlemi yapılıcak malzeme, ısı pres makinelerine yerleştirilir ve yeterli ısı değerine ulaşıldığında, sublime boya içerisine katı fazda bulunan sublime boya parçacıkları sıvı hale geçmeden gaz fazına geçerler ve ortamda polyester molekülleri varsa gaz fazına geçen sublime boya molekülleri polyester moleküllerine tutunarak onları boyar. Eğer ortamda polyester molekülleri yoksa veya yeterli miktarda değilse sublime boya molekülleri havaya karışır.Bu sebeple sublime yapılacak yüzey polyester olmak zorundadır.

DİSPERS BOYALAR; Dispers boyalarda sublime boyalar gibi su bazlı boyalardır ancak bu baskı boyaları yüksek hızlarda direk polyester kumaşlar üzerine baskı yapılabilmesi için geliştirilmiş boyalardır. Firmamız bünyesinde genel anlamda 'bayrak' üreten müşterilerimizin hizmetine sunulur.Bu boyalar ile bayrak kumaşlarına baskı yapılmakistnildiğinde baskı sonrası kumaşın boyanın 'fikse' diye tabir edilen ısı yardımı ile bouanın kumaş üzerinde ki polyester pigmentleri ile 'reaksiyona ' geçirilmesi gereklidir.Bunun sonucunda makineden ilk aşamada çıkan kırmızı renk fikse işlemi sonucu kan kırmızı rengine dönüştüğünü gözlemleyebilirsiniz.

REAKTİF,Bu boya çeşitleri 'direkt kumaşa baskı yapan' baskı makinelerinde kullanılmak üzere geliştirilmiş boyalardır.Direkt kumaşa baskı yapabilmek yapabilmek için kumaş öncelikle bir ön işlem uygulanması gerekmektedir. Bu işleme işe 'pat atmak,patlı kumaş' denilmektedir.Bu makineler transfer makinelerine nazaran daha hızlı ve güzel sonuçlar veren makinelerdir. Transfer makinelerinde kullanılan kağıt yerine (bir blanket sistemi üzerinde kayan ) kumaşın üzerine baskı yapılmaktedır.

ACİD,Mürekkep püskürtmeli baskı makinelerinde ipek,polyamid ve yünlü kumaşlar üzerine baskı yapabilmesi için geliştirilen su bazlı asit boyalardır.

PİGMENT,Pigment baskı boyaları ile yapılan baskı işlemi tek adımda direkt baskı ve aşındırma yöntemi ile yapılır.Kıvamlaştırıcı binder üre veya gliserin,iyon tutucu,köpük kesici baskıda kullanılan boyar maddelerdir.Pigment boyar maddeler suda çözünmeyen elyaf ile muamele gördüğünde hiç bir şekilde reaksiyon göstermeyen renkli maddelerdir.Binderler pigmentin elyafın üzerine yapışmasını sağlayan yapıştırıcılar olarak düşünülebilirler. 

BLANKET: Kauçuk bir malzemeden yapılmış mekinenin baskı eni genişliğinde olacak şekilde kumaşın baskı kafalarının altından geçerek hareket etmesi işlemine yarayan bir sistemdir.Bu makine ve boyalar pamuklu kumaşlara baskı yapabilirler.

SOLVENT - ECO SOLVENT; Genellikle reklam sektöründe kullanılır.Folyo ve vinil denen malzemelere baskı yapar.Solvent; dış mekan için kullanılır ve kokuludur. Eco solvent; İç mekan için kullanılır ve kokusuzdur.

DUYURU GÖRSELLERİ
...